X

O DŠI

V letu 2017 smo uspešno zaključili že 57. sezono projekta, ki je na področju športne rekreacije edinstven primer v slovenskem prostoru in ima izredno bogato tradicijo, saj potekajo nemoteno že od leta 1961. Za zaposlene so DŠI ena od najbolj priljubljenih oblik rekreacije. Pomen iger ni samo v tekmovalnosti, temveč se udeleženci načrtno preko celega leta pripravljajo za tekmovanja. Udeležbo spodbujajo tudi vodstva podjetij, saj se zavedajo, da zaposleni potrebujejo aktivnost, sprostitev in zabavo.

 

Tekmovanja potekajo skozi celo leto, razdeljena pa so na pomladanski in jesenski del. Ekipe tekmujejo v 18 športnih panogah. Poseben pravilnik določa splošne pogoje in pogoje v posameznih panogah, ki se jih morajo udeleženci iger držati. Tekmovanja so za vse udeležence iger brezplačna, financirajo pa se iz občinskega proračuna, prispevkov sponzorjev in sredstev Fundacije za šport.

 

V sklopu DŠI 2017, ki smo jih »odprli« s tekmo v smučarskih tekih in so  potekale od februarja do novembra, je  34 ekip v moški in 18 ekip v ženski kategoriji, zastopalo 2450 udeležencev.

 

Prav vsi, ki sodelujejo na DŠI, združujejo tudi prijetno s koristnim. Ne le, da skrbijo za rekreacijo, za zdrav duh v zdravem telesu in se ob tem zabavajo, ampak so dejansko tudi dobrodelni. V sodelovanju s podjetjem URSA Slovenija je namreč tudi v prejšnji sezoni tekel DOBRODELNI URSA ŠTEVEC, ki beleži udeležbo na tekmovanjih. V sezoni 2017 se je ustavil pri številki 2450 – toliko je bilo udeležencev na DŠI 2017 in toliko sredstev v evrih je bilo namenjeno izboljšanju stanovanjskih razmer socialno ogroženi družini iz okolice Novega mesta.

 

Že četrto leto zapored smo proglasili tudi NAJ športnika in športnico DŠI, akcije, ki poteka pod pokroviteljstvom podjetja Adria Mobil. Tudi tokrat, četrtič zapored sta si laskavi naslov priborila Antonija Bahor (Policija) in Erik Kraševec (URSA Slovenija).

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas