X

POLETNA SEZONA DOGAJANJA OB IN NA REKI KRKI JE ODPRTA

Prvi junijski konec tedna je ob in na reko Krko v Novem mestu pritegnil več kot tisoč športa, druženja in zabave željnih Novomeščanov.

Zavod Novo mesto je namreč pripravil odprtje »dolenjske riviere«, območja od Pumpnce do Kandijskega mosta, na katerem so svoje dejavnosti predstavili partnerji, ki so del projekta Krka ŽIVI! Tako so novomeška društva in podjetja pod organizacijskim vodstvom Zavoda Novo mesto – Alpinistični odsek, Gostišče Loka, GRC Novo mesto, Jadralni klub, Jamarski klub, Kinološko društvo, Klub za podvodne aktivnosti, Moški odbojkarski klub, Rekreativno kolesarsko društvo Zverinice, Ribiška družina. Rod gorjanskih tabornikov, Teniški klub Portovald, Zavod Zora – Pumpnca in Ženski odbojkarski klub – pripravili doživetij in aktivnosti polno prvo junijsko soboto. Hit celotnega dogajanja skozi celoten konec tedna pa je bil nedvomno prvi zip-line v Novem mestu, ki je povezal Župančičevo sprehajališče z »mestno plažo.« Nedelja je bila v znamenju prve tekme v supatlonu, ki smo ga s skupnimi močmi izvedli skupaj s predstavniki Triatlonskega kluba, Kajak kanu sup kluba in Atletskega kluba Krka.

Obiskovalci vseh starosti so z navdušenjem pozdravili celotno dogajanje, organizatorji pa smo zadovoljni, da smo vnovič pokazali, da je dolenjska lepotica pravi kraj za preživljanje prostega časa.

 

Foto: Danilo Kesić

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas