X

1. SUPATLON v Novem mestu

V nedeljo, 3. 6. 2018 je na ''mestni plaži'' ob Krki potekal 1. SUPATLON v Novem mestu.

Tekma rekreativne narave se je odvijala v sklopu KRKA ŽIVI!, pri organizaciji in izvedbi pa so sodelovali Triatlonski klub Novo mesto, Kajak - kanu - sup klub Novo mesto in Atletski klub Krka Novo mesto.

Tekmovalne kategorije so bile prilagojene glede na prijave in tako se je omogočil nastop tudi štafetam. Pomerilo se je 12 udeležencev.

 

Podvig se je začel na mostu, od koder so tekmovalci pritekli na plažo in se povzpeli na sup deske. Odveslati oz. odsupati je bilo potrebno proti toku, na drugi breg Krke do ''Pumpnce''. Od tam so tekmovalci nadaljevali s tekom nazaj proti mostu, v ciljno-štartni prostor.

 

1. mesto med moškimi je s časom 10min 40s zasedel David Čelesnik, 1. mesto med ženskami pa s časom 12min 21s Barbara Špoljar. Na štafetni obliki sta 1. mesto osvojila Lovro Seliškar in Aljaž Drenovec, s časom 11min, 27s. 

Ostale štafete so bile družinsko obarvane, 2. mesto sta zasedli Majda in Klara Šterk, 3. mesto Jurij in Robert Lovrenčič, 4. mesto Rok in Ana Seliškar in 5. mesto Marko in Jana Lovrenčič.

 

Za prvič se je zbralo več radovednih oči kot tekmovanja željnih ljudi, vendar smo prepričani, da smo prebili led in bo prireditev vsako leto bolj obiskana.

 

Foto: Danilo Kesić

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas