X

All stars Rekreacijske lige 2018

Športna dvorana Marof  je minulo nedeljo doživela še en košarkarski praznik. Športnik objekt sredi Novega mesta je videl že marsikaj.

Sinoči so bili vnovič na delu najboljši rekreativni košarkarji, ki so se pomerili na revialni tekmi All stars Rekreacijske lige 2018! Tekmo si je ogledalo 300 gledalcev.

EKIPA SIMONA PETROVA – Ekipa Matjaža Smodiša 103:94
(Venta 20, Ivanuša in Špehar po 12; Stakič Vardijan 19, Nedanovski 12, Janc 11)


25 ekip

Tekmovanje je vnovič zgledno pripravil Zavod Novo mesto, priložnost pa so dobili igralci, ki so nase opozorili v tekmovalnem delu rekreacijske lige v sezoni 2017/2018. V letošnji izvedbi je v treh različnih ligah nastopalo 25 ekip, naslov najboljše ekipe pa so tokrat osvojili člani ekipe Legende. Vsem devetim, torej najboljšim trem v 1., 2. in 3. ligi, so prav v nedeljo, na revijalni tekmi v Marofu podelili zaslužene nagrade. Košarkarske žoge Wilson (uradna žoga Lige NCCA in letošnje rekreacijske lige) in praktične nagrade pa je prispevalo podjetje Grosbasket kot podpornik novomeške rekreacijske lige.

Spletno glasovanje

Zgodba zase pa je bila tekma All stars. Prvi peterki obeh zasedb (rdečih in modrih) sta bili izglasovani na spletnem glasovanju, kjer je največ glasov dobil Tadej Janc.

Rdečo ekipo so sestavljali (prvih pet v prvi peterki):
Matej Venta (Legende), Jernej Štih (Keragrad), Miroslav Mišič (Pivovarna Berwolf), Anže Špehar (Big Star Pub), Jure Pavlin (Keragrad), Aljaž Pavlič (Bacardi Šentjernej), Miha Ivanuša (Legende), Marjan Božič (Eldorado), Marko Turk (ŠD Straža), Tomaž Žabčič (Dva najdebelejši golmani), Matic Bev  (Tisk Šepic), Gregor Pečjak (Žužemberk), Simon Jeraj (Računalništvo Tomas), Slavko Zupančič (Eldorado). Trenerski štab so sestavljali Simon Petrov, Alen Čustić, Matej Štokar.

V ekipi modrih (prvih pet v prvi peterki) so igrali:
Blaž Špehar (Šmarkuc), Tadej Janc (Dva najdebelejši golmani), Jani Pintar (Šmarkuc), Nejc Šmajdek (ŠD Gotna vas), Sašo Stakič Vardijan (Pivovarna Berwolf), Amir Dizdarević (Troti), Andrej Žefran (Bacardi Šentjernej), Darko Klobučar (ŠD Drska – Atmosfera caffe), Gašper Košmrlj (Dva najdebelejši golmani), Blaž Kestnar (ŠD Gotna vas), Benjamin Bevc (Big Star Pub), Matej Nedanovski (Keragrad), Matija Vučko (Troti), Matej Somrak (Računalništvo Tomas), moštvo so vodili Matjaž Smodiš, Luka Mittag in Sašo Rozenberger.

Rdeči prednosti niso zapravili

Obračun je prinesel precej dobre košarke, predvsem pa druženje in poklon vsem, ki imajo košarko radi v tej prvinski obliki. Obračun so bolje pričeli modri, ki so polnili koš prek Stakič Vardijana, potem pa so rdeči ob koncu prve četrtine nabrali naskok šestih točk (17:23), to pa so zadržali vse do konca. Modra vrsta se jim je še najbolj približala v 3. četrtini, ko je prišla na 55:59.

Žabčič in Venta

Tudi tokrat so organizatorji večer popestrili z dvema individualnima tekmovanjima. V metanju trojk je bil najboljši Matej Venta, Tomaž Žabčič pa je obranil naslov pri zabijanju, kjer je nastope ocenjevala komisija v postavi Dalibor Đapa, Slavko Hočevar, Srdjan Alapovič.

Osrečili marsikoga

„Za nami je spet en super dogodek, ki je ponudil zanimivo košarko, predvsem pa je osrečil marsikoga, ki je bil poleg. Dokler je bilo dovolj moči, je bil prisoten tudi tekmovalni naboj, potem smo pa več menjali igralce,“ je povedal trener Krke Simon Petrov.

„Spet smo videli lep košarkarski dogodek, vse pa je velika pohvala novomeški košarkarski meki, ki kaže svoj razkošen talent na takem dogodku, kot je bil že lani. Če bi iz teh 28 fantov sestavil ekipo, bi povsem korektno igrala na državnem nivoju 3. SKL, morda celo 2. SKL. Ni se bati, da bi košarka zamrla,“ pa je poudaril Matjaž Smodiš, ki je izpostavil pomen rekreacijske lige tudi zato, ker se v njej najdejo tudi tisti, ki se s košarko ne ukvarjajo profesionalno.

Smodiš in Petrov za motiv več

„Pohvala organizatorjem, lepo je bilo. Povsem sproščeno smo tole odigrali. Ker sta bila ob nas legendi Petrov in Smodiš, smo hoteli pokazati še več. Vesel sem nagrade za MVP-ja, a to bi bil lahko kdorkoli,“ je po koncu tekme dejal Miha Ivanuša, najkoristnejši igralec letošnje All stars tekme.

 

Hvala za podporo

Tekmovalni večer je imel tudi bogat spremljevalni program, za kulturno umetniško noto so tokrat poskrbeli plesalci Plesnega studia Novo mesto in DJ Matej Kunstek. K izvedbi praznika rekreativne košarke so izdatno pripomogli Zavod Novo mesto, Tomas računalništvo, Atmosfera Caffe, Avtohiša Berus,

M studio, MTI Pavlič, NjamNjam, Bistro Marof, Grosbasket, 4feet, Konvikt, Plesni studio Novo mesto in Gostilna Pod Smrekco.

 

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas