X

Športnik leta 2017

Na prireditvi »Športnik leta 2017«, ki je tokrat ponovno potekala v Športni dvorani Marof, je bila za najboljšo športnico razglašena rokometašica Maja Vojnovič, najboljši športnik je postal Darko Jorgič, njegov klub Namiznoteniški klub Krka, pa je najboljši športni kolektiv v Mestni občini Novo mesto.

To je bila že tradicionalna 32. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Podelili smo veliko priznanj in sicer 60 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije, Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu. Zlato značko za življenjsko delo sta prejela Srečko Glivar in izredno Žiga Dimec. Podelili smo tudi priznanja za dosežke na delavskih športnih igrah ter seveda najprestižnejša priznanja  - priznanja za športnika leta 2017.

Prireditev so popestrili Pihalni orkester Krka z dirigentom Matevžem Novakom, telovadci  Gym Novo mesto s Sokolsko vajo, člani športnega društva Bušido in plesalca Jasna Potočar in Nal Lakič iz Plesnega kluba Novo mesto.

Športna gosta prireditve sta bila eden najuspešnejših slovenskih športnikov Miro Cerar in olimpijka Mateja Šimic.

Vrstni red, glasovanje strokovne komisije, glasovanje preko spletne strani in seznam vseh nagrajencev si lahko ogledate v spodnjih prilogah.

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas