X

Tudi 57. Delavske športne igre s humanitarno noto in zmagoslavjem Krke

V Kulturnem centru Janeza Trdine je Zavod Novo mesto sinoči pripravil sklepno prireditev Delavskih športnih iger 2017. Na slovesnosti so med drugim podelili plakete in priznanja najboljšim posameznikom in ekipam, razglasili najboljšega športnika in športnico DŠI 

ter znova poudarili, da so igre veliko več kot le tekmovanje rekreativnih športnikov, ki predstavljajo podjetja oziroma organizacije, v katerih so zaposleni.

57. sezona Delavskih športnih iger je postregla s številnimi zanimivimi obračuni, predvsem pa je tudi letos potekala v znamenju sodelovanja, povezovanja in timskega duha. Pa tudi v znamenju dobrodelnosti.  Dobrodelni števec, ki že četrto leto poteka v sodelovanju s podjetjem URSA Slovenija in Območnim združenjem Rdečega križa Novo mesto, se je letos ustavil pri številki 2450 – kar pomeni, da je bilo na DŠI 2450 udeležencev in da se je toliko sredstev zbralo za pomoč socialno ogroženim. Donacija je bila namenjena družini iz Bušinca, ki ji je neurje julija lani uničilo streho in del hiše.

Kot je povedal Matjaž Kuzma, ki vodi projekt DŠI, so na letošnjih igrah nastopile ekipe iz 38 podjetij oziroma delovnih organizacij, v ženski kategoriji 18, v moški 34, izvedli pa so prav vsa tekmovanja, ki so v programu iger.

 

Krka še vedno dominira, konkurenca diha za ovratnik

V moški konkurenci je zmagala Krka pred Revozom in Adrio Mobil, v ženski pa Krka pred Policijo in Revozom.  V skupnem seštevku je kot že vrsto let doslej prepričljivo zmagala Krka, na drugo mesto se je uvrstil Revoz, na tretjem mestu pa je Policija, ki je za vsega eno točko ugnala četrto uvrščeno Adrio Mobil. Sledijo Društvo upokojencev, Komunala, Splošna bolnišnica, Mestna občina Novo mesto, URSA Slovenija in drugi.  Pokale najboljšim trem ekipam v moški, ženski in absolutni razvrstitvi bodo podelili na tradicionalni prireditvi Športnik leta, ki bo 1.2. 2018.

 

Naj športnik in športnica iger – ni sprememb

Tudi letos so razglasili najboljšega športnika in športnico iger, kriterij za prestižni naziv pa je udeležba na tekmovanjih in doseženi rezultati. Najbolj vestna udeleženca iger, ki sta prejela naziv najboljšega, sta tudi letos, že četrto leto zapored, Erik Kraševec (URSA Slovenija) in Antonija Bahor (Policija) – slednja je bila sicer sinoči zaradi zdravstvenih razlogov odsotna, priznanje pa je namesto nje prevzela sodelavka Marija Grdešič. Naj športnik in športnica bosta tudi tokrat za nagrado dobila brezplačni 3-dnevni najem avtodoma, nagrado pa poklanja podjetje Adria Mobil.

 

Tudi letos še en dobrodelni odbojkarski izziv

Tudi letos bo Moški odbojkarski klub Krka v sodelovanju s projektom Delavske športne igre, pripravil dogodek, že 4. Dobrodelni odbojkarski izziv 6 na 2 – 6 rekreativcev proti dvojici iz MOK Krka. Kot je v navadi, bo za sestavo rekreativne ekipe poskrbel vodja moške odbojkarske ekipe Revoz, kot zmagovalne ekipe DŠI 2017. Zbrana sredstva bodo namenjena Društvu Življenje brez nasilja, v sklopu katerega delujeta dva programa – Varna hiša in od letos tudi Svetovalnica za žrtve nasilja.  Svojevrsten športni dogodek bo v soboto, 23. decembra, ob 18. uri v Športni dvorani Marof

Dodajmo, da je včerajšnjo slovesnost, na kateri je udeležence pozdravil tudi podžupan MO Novo mesto Boštjan Grobler, pri podelitvi pa je pomagal v.d. direktorja Zavoda Novo mesto Robert Judež z glasbenim vložkom popestril Matevž Maznik.  Prireditev je povezovala Sabina Gosenca, plakete in priznanja pa sta prispevala Reklamni center Bobič in Kovinska galanterija Bregar.

 

 

S.G., Foto: Danilo Kesić

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas