X

ŠPORTNIK LETA 2016

Na prireditvi »Športnik leta 2016«, ki je tokrat ponovno potekala v Športni dvorani Marof, je bila za najboljšo športnico razglašena atletinja Breda Škedelj, najboljši športnik je postal Darko Jorgič, njegov klub Namiznoteniški klub Krka, pa je najboljši športni kolektiv v Mestni občini Novo mesto.

To je bila že tradicionalna 31. prireditev »Športnik leta« v Mestni občini Novo mesto.

Namen prireditve je predstavitev in popularizacija športa, športnikov in športnih delavcev ter se jim na ta način zahvaliti za vloženo delo v šport. Podelili smo veliko priznanj in sicer 63 županovih priznanj športnikom in športnicam za osvojitev naslova državnih prvakov ali za nastop v reprezentanci Slovenije, Bloudkova priznanja zaslužnim športnim delavcem za večletno aktivno delo v športu. Zlato značko za življenjsko delo sta prejela Slavko Seničar in Andrej Jeriček. Podelili smo tudi priznanja za dosežke na Delavskih športnih igrah ter seveda najprestižnejša priznanja  - priznanja za športnika leta 2016.

Prireditev so popestrili The Plut Family Band, Akrobatska skupina Dunkin Devils, športniki Gym Novo mesto, Kick Boxing klub Mirage in Plesnega studia Novo mesto.

Športna gosta prireditve sta bila nosilka bronaste medalje iz poletnih Olimpijskih iger v Riu AnaMari Velenšek in spidvejist Matej Žagar.

Vrstni red, glasovanje strokovne komisije, glasovanje preko spletne strani in seznam vseh nagrajencev si lahko ogledate v spodnjih prilogah.

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas