X

Tudi v 56. sezoni Delavskih športnih iger zmaga Krki

V dvorani Kulturnega centra Janeza Trdine se je včeraj (torek, 20.12.) slovesno zaključila 56. sezona Delavskih športnih iger (DŠI) novomeške občine. Postregla je s številnimi zanimivimi obračuni, predvsem pa je tudi letos potekala v znamenju sodelovanja, povezovanja in timskega duha.

To so tudi vrednote, ki jim projekt DŠI kot edinstven v Sloveniji sledi že vrsto let. V zadnjih letih pa mu je dodana še dobrodelna nota, kar je še toliko bolj pohvalno.

Tekmovalni del DŠI v letošnjem letu je bil izveden še pod okriljem Agencije za šport Novo mesto, ki pa je v zadnjih tednih doživela »preobrazbo«. Slovesnost s podelitvijo priznanj najboljšim v posameznih disciplinah je tako že potekala pod okriljem nove organizacije, ki združuje področja športa, kulture, turizma in mladine - Zavoda Novo mesto.

Šport v roki z dobrodelnostjo

Prav vsi, ki so sodelovali na DŠI, so združili prijetno s koristnim. Ne gre le za to, da so poskrbeli za rekreacijo, za zdrav duh v zdravem telesu in so se ob tem še zabavali, ampak so dejansko bili dobrodelni. V sodelovanju s podjetjem URSA Slovenija je namreč tudi v tej sezoni tekel DOBRODELNI URSA ŠTEVEC, ki je beležil udeležbo na igrah… Ustavil se je pri številki 2339 evrov – 2339 je bilo udeležencev na DŠI 2016. Zbrana sredstva bodo v sodelovanju sponzorja in OZRK Novo mesto, namenjena izboljšanju stanovanjskih razmer socialno ogroženi družini iz okolice Novega mesta. Tu pa se dobrodelnost še ne konča… 7. januarja 2017 ob 18. uri bo namreč v Športni dvorani Marof že 3. Dobrodelni odbojkarski izziv: tako imenovana odbojkarska reprezentanca DŠI se bo pomerila proti dvema igralcema Moškega odbojkarskega kluba Krka.

V letu 2016 so bile sicer na DŠI izvedene vse športne panoge, razen smučarskega teka (zaradi vremenskih pogojev v domačem okolju te panoge ni bilo možno izpeljati, za veleslalom so se udeleženci odpeljali v Kranjsko Goro), na igrah pa je sodelovalo 18 ženskih in 35 moških ekip. Pri ženskah je zmagala Krka pred Policijo in Revozom, pri moških pa Krka pred Adrio Mobil in Revozom. V absolutni konkurenci je vrstni red: 1. Krka, 2. Adria Mobil, 3. Revoz. Najboljše ekipe bodo pokale prejele na tradicionalni prireditvi Športnik leta, ki bo v začetku februarja 2017.

Naj športnik in naj športnica ubranila lanska naslova

Že tretje leto zapored sta najboljši športnik in najboljša športnica DŠI Erik Kraševec (URSA Slovenija) in Antonija Bahor (Policija) – nastopila sta v največ športnih panogah ter si tako prislužila nagrado podjetja Adria Mobil – 3-dnevni brezplačni najem avtodoma.

Za priznanja, ki so jih najboljši prejeli iz rok podžupana MO Novo mesto Boštjana Groblerja in v.d. Zavoda Novo mesto Roberta Judeža, sta poskrbela Reklamni center Bobič in  Kovinska galanterija Bregar. Prireditev, ki jo je povezovala Sabina Gosenca, pa je z glasbenimi vložki popestril Matevž Maznik.

 

Foto: FOTO LIFE

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas