X

KRKA ŽIVI! - DELAVNICA PTICE OKOLI NAS

Učenci in učenke OŠ Otočec in OŠ Center so v letošnjem šolskem letu pristopili k projektu Krka ŽIVI!. Skozi celotno leto bodo deležni mnogo novih znanj s področja narave, tehnike in športa.

Tako je skupino osnovnošolcev iz Osnovne šole Center v sredo, 30. novembra, obiskal predstavnik Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije, ki je eden od mnogih partnerjev projekta Krka ŽIVI!. Od Gregorja Bernarda, ki vodi dolenjsko sekcijo DOPPS, so izvedeli marsikaj novega s področja ptic, na koncu pa tudi izdelali ptičje krmilnice.

 

Vtisi učencev o delavnici:

 

V sredo, 30. 11. 2016, je k nam prišel ptičeslovec. Pokazal nam je predstavitev o ptičih in tako sem spoznal veliko vrst ptičev. Razdelil nam je liste, s katerimi smo si pomagali pri prepoznavanju ptičev. Razlagal nam je tudi o tem, kako skrbeti za njih. Na koncu smo v paru naredili še ptičjo krmilnico. Bilo mi je všeč, ker na delavnici nismo samo poslušali, ampak smo tudi delali.

Jaša Pelko, 5. b

 

Pri ptičjih delavnicah mi je bilo najbolj všeč, ko smo delali ptičje krmilnice. Pri tem sem najbolj užival. Všeč mi je bilo tudi, ko smo se pogovarjali o pticah. Meni so ptice zelo zanimiva bitja. Pri njih mi je najbolj zanimivo, da imajo krila, s katerimi letijo. Ptičja delavnica mi je bila zabavna, saj mi je področje naravoslovja in tehnike všeč.

Gregor Kaj Gorše, 5. a

 

Sem velik ljubitelj ptic, eno imam tudi doma. Ta delavnica mi je dala veliko znanja predvsem o mestnih pticah. Delavnica je bila za bolj »mizarske« ljudi, saj smo izdelali ptičje krmilnice. Postavili jih bomo okoli naše šole in ptice bodo pri nas več kot dobrodošle.

Arne Bilbija, 5. A

 

Tudi to je Krka ŽIVI!

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas