X

Krka ŽIVI! v znamenju lepega vremena, navdušenih obiskovalcev in Jerneja Klinarja

Prekrasno vreme minulo soboto je na bregove reke Krke v središču Novega mesta, ponovno privabilo ogromno množico obiskovalcev. Še posebno lep pa je bil pogled na z različnimi plovili polno reko Krko.

Dogajanje se je pričelo že ob 10. uri dopoldne, ko so Krko napolnili plavalci v daljinskem plavanju. Na 1500 m dolgi krožni progi se je pomerilo sedem tekmovalcev iz Novega mesta in bližnje okolice. Zmago je prepričljivo slavil Rok Kerin, ki je že drugo leto zapored pokoril konkurenco. Drugo mesto je osvojil Miro Kramarič in tretje Milan Žmavc.

 

Rezultati daljinsko plavanje:

1.       mesto Rok Kerin

2.       mesto Miro Kramarič

3.       mesto Miro Žmavc

4.       mesto Ana Seliškar

5.       mesto Aljaž Žagar

6.       mesto Janez Novinec

7.       mesto Marko Rozman

 

Popoldanski športni program pa je minil v znamenju skokov v Krko s Kandijskega mostu. V četrti izvedbi spektakla je nastopilo deset pogumnih skakalcev, ki so tekmovali v treh panogah.

Po otvoritveni slovesnosti, nagovoru župana Mestne občine Novo mesto, spominu na tragično preminulega Andreja Beuca in nastopu Mestne godbe Novo mesto, je sledila prva serija tekmovanja.

V skokih na noge in lastovki je slavil Jernej Klinar, medtem ko je najbolj atraktivno panogo (figurativni skoki) zasluženo osvojil Christian Wurst pred Alešem Karničnikom in Jernejem Klinarjem.

Tekma v Novem mestu je tradicionalno štela za slovenski pokal v skokih v vodo 2016, ki vključuje tekmovanja na osmih različnih posameznih tekmah v Sloveniji. V letošnjem letu je nastopilo kar 31 tekmovalcev. Prvo mesto pa je osvojil Jernej Klinar, ki je tako na najlepši način končal svojo tekmovalno kariero. Drugo mesto je pripadalo Alešu Karničniku, tretje pa Kristjanu Peljhanu.

 

Rezultati Skoki v Krko – Kandijski most 2016:

Skoki na noge:

1.       mesto Jernej Klinar - Jesenice

2.       mesto Ilija Maravić – Crvenka, Srbija

Lastovka:

1.       mesto Jernej Klinar – Jesenice

2.       mesto Kristjan Peljhan – Idrija

3.       mesto Urban Munih – Idrija

4.       mesto Pino Auber – Trst, Italija

5.       mesto Slavko Piltaver – Krško

6.       mesto Goran Mohorko – Brežice

Figurativni skoki:

1.       mesto Christian Wurst – Passau, Nemčija

2.       mesto Aleš Karničnik – Maribor

3.       mesto Jernej Klinar – Jesenice

4.       mesto Pino Auber – Trst, Italija

5.       mesto Nejc Pahor – Idrija

6.       mesto Kristjan Peljhan – Idrija

7.       mesto Ilija Maravić – Crvenka, Srbija

 

Za brezhibno izvedbo 2. tekmovanja v daljinskem plavanju in 4. Skokov v Krko se organizatorji za sodelovanje in pomoč iskreno zahvaljujemo organizacijam in posameznikom: Mestni občini Novo mesto, Zavodu VRT, Triatlonskemu klubu Novo mesto, Klubu za podvodne aktivnosti, GRC Novo mesto, Kajak Kanu Sup klubu Novo mesto, Zdravstvenemu domu Novo mesto, varnostni službi GVS, rediteljem, TD Most na Soči, reševalcema iz divje vode Dušanu Kovačiču in Borisu Turku, sodnikom Bojanu Božiču, Tomažu Strelu, Jasni Dokl Osolnik, Maji Bučar, Vesni Dolinar, starterju na mostu Bojanu Jakliču, napovedovalcu Alešu Kirnu, fotografom Luki Petraviču in studiu Foto Life ter vsem ostalim partnerjem projekta Krka ŽIVI!

Organizatorji smo z mislimi že pri nadaljevanju projekta Krka ŽIVI! in izvedbi tekmovanj v naslednjem letu.

Želimo, da se v to atraktivno tekmovanje vključi še več (tudi novomeških) junakov, pri tem pa se zavedamo, da moramo poskrbeti za načrtno strokovno delo z mladimi.

 

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas