X

Pod streho še zadnji turnir, SDA šesti v državi

V nedeljo, 29. maja 2016, se je v organizaciji Moškega rokometnega kluba Krka zaključil še zadnji, četrti zaključni turnir za mlajše selekcije. V dvorani Marof so Krkaši pod streho spravili še finalno razvrstitev od 5.-8. mesta v kategoriji starejši dečki A.

Poleg gostiteljev, MRK KRKA, so na turnirju nastopile še ekipe RK Celje Pivovarna Laško, RK Slovenj Gradec 2011 in RK Krim- Olimpija. Novomeščani so na turnirju osvojili končno 6. mesto in tako za dve mesti izboljšali lanskoletni rezultat.

"Z samim rezultatom smo lahko zadovoljni, saj smo izboljšali lansko razvrstitev, kar pa ne morem trditi za prikazano igro na tem turnirju. Ta generacija letnikov 2001 in mlajših je malo bolj psihično nestabilna, mislijo, da vse znajo in ni jim bistvo poslušat trenerja in mislim, da bo potrebno bolj delat "na glavah", kot pa sami tehniki. Sicer pa smo lahko videli, da nam danes ni šlo, saj nam je v veliki meri šepala igra v obrambi in tako je bilo skozi celo sezono. Fantje niso fizično dovolj močni, da bi se spustili v nek kontakt v igri in posledično smo tudi danes dobili preveč golov", je misli po turnirju strnil trener Bogdan Burgar.

 

Rezultati tekem:

 1. tekma: MRK KRKA – RK Slovenj Gradec 2011 24:23 (11:13)

Krka: Avsec 3, Rajh 4, Lozar 7, Jakše 1, Majstorovič, Jaklič, Nosan, Gazvoda 3, Srebrnjak 3, Košmrlj, Filipovič, Klobučar, Mujadžič, Luzar 3.

2. tekma: RK Celje Pivovarna Laško – RK Krim- Olimpija 24:17 (8 :9)

3. tekma: RK Slovenj Gradec 2011 - RK Krim- Olimpija 25:22 (13:11)

4. tekma: MRK KRKA - RK Celje Pivovarna Laško 20:32 (11:13)

Krka: Avsec 5, Rajh, Lozar 4, Jakše 3, Majstorovič, Jaklič, Nosan, Gazvoda 1, Košmrlj, Srebrnjak 2, Klobučar, Mujadžič, Luzar 5.

 

Končni vrstni red turnirja:

5. mesto : RK Celje Pivovarna Laško

6. mesto: MRK KRKA

7. mesto: RK Slovenj Gradec 2011

8. mesto: RK Krim- Olimpija

 

Glede na dosežene rezultate v mlajših kategorijah v letošnji sezoni so v Moškem rokometnem klubu Krka lahko zelo zadovoljni, saj je za njimi sanjska sezona. Mladinci so dosegli zgodovinski uspeh kluba in državno prvenstvo zaključili z naslovom državnega prvaka. Kadeti, mlajši dečki B in starejši dečki B so sezono zaključili na 2. mestu, medtem ko so mlajši dečki A osvojili 4. mesto, starejši dečki A pa 6. mesto v državi.

Uspehi so nedvomno plod trdega dela strokovno podkovanega trenerskega kadra. Prepričani smo, da bodo tudi v prihodnje s smotrnimi in premišljenimi vlaganji v mlade rokometaše želi enake ali še boljše rezultate.

ZAVOD ZA ŠPORT, KULTURO, TURIZEM IN MLADINO NOVO MESTO

 

Kako do nas